Campagne tegen cybercrime

Campagne tegen cybercrime

In augustus is een campagne gestart om ondernemers te ondersteunen in de strijd tegen cybercrime. Deze vorm van criminaliteit kost de economie op jaarbasis zo’n € 8,8 miljard euro. Het bedrijfsleven is het grootste slachtoffer van één van de vormen van cybercrime, zoals fraude, diefstal, afpersing, identiteitsmisbruik en (ongeziene) spionage via of met behulp van de digitale snelweg. De AIVD schat in dat 1 op de 3 ondernemers daar op een of andere manier slachtoffer van wordt.

Ondernemers kunnen kosteloos de veiligheid van hun digitale werkomgeving laten analyseren. Met deze analyse legt een hacker kwetsbare plekken in de IT-omgeving van een bedrijf bloot. Ondernemers moeten daarvoor eerste een door TNO opgestelde vragenlijst invullen.

Aan de hand daarvan bepalen experts welke digitale deuren van het bedrijf mogelijk nog openstaan voor ongenode gasten. Daarna neemt een hacker het bedrijfsnetwerk van de ondernemer op afstand onder vuur.

Vanaf 2 oktober trekt een roadshow door het land. Deskundigen gaan met ondernemers/ondernemersverenigingen en lokale bestuurders in gesprek over een betere beveiliging.

Voor meer informatie: www.veiligzakelijkinternetten.nl

 

(22-10-15)

Onze diensten