Het nut van een administratie en een administratiekantoor

Het nut van een administratie en een administratiekantoor

Elke ondernemer is wettelijk verplicht om een administratie te voeren. Maar de vorm is vrij. Het mag op papier, in een spreadsheet, in een boekhoudprogramma of nog anders.

Voor een administratie is in de eerste plaats natuurlijk van belang dat die goed is, dus dat de gegevens juist en volledig zijn. En dat de administratie controleerbaar is (overzichtelijkheid is dus ook belangrijk).

Maar de opzet van een goede administratie is vooral belangrijk om je eigen resultaten te analyseren, zodat de bedrijfsresultaten geoptimaliseerd kunnen worden. Dat helpt u ook om op tijd nieuwe ontwikkelingen te voorzien, daarop in te spelen en op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen. Met een goede administratie legt u vast wat er in uw onderneming gebeurt en houdt u overzicht.

En het is dan ook veel gemakkelijker om, op basis van de gegevens uit uw administratie, uw aangifte in te vullen.

 

Als ondernemer zal u een keuze moeten maken of u de administratie zelf doet of geheel of gedeeltelijk uitbesteedt aan een administratiekantoor. Als u een kantoor inschakelt weet u zeker dat, indien noodzakelijk, u een beroep kunt doen op de specialistische kennis om de cijfers goed te analyseren en te controleren. Dat scheelt dan weer tijd en moeite bij het opstellen  van de belastingaangifte.

Als u meer informatie wilt over de mogelijke ondersteuning die wij u kunnen bieden en in welke vormen: wij horen graag van u.

(01-12-15)LOGO groot

 

Onze diensten