De IB en Vpb aangifte 2016

De IB en Vpb aangifte 2016

Nu het jaar 2017 is aangebroken moet er weer aangifte Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting over het oude jaar, 2016 dus, gedaan worden. Vanaf 1 februari is (als alles goed gaat) onze aangiftesoftware up-to-date en kunnen we met het aangifteproces starten.
Van belang voor onze klanten zijn twee zaken. In de eerste plaats vragen wij voor iedereen uitstel aan. Dat geeft ons de tijd tot 1 mei 2018 om de aangiftes 2016 af te ronden. In de werkelijke planning houden wij uiteraard rekening met de wensen van onze klanten hierin.
In de tweede plaats vragen wij VIA’s aan voor onze klanten waarvoor aangifte Inkomstenbelasting gedaan moet worden. VIA staat voor de vooraf ingevulde aangifte, wat betekent dat de Belastingdienst bepaalde relevante gegevens al verwerkt heeft. Er gaat daar echter nog wel een ander proces aan vooraf. Wij leveren een bestand aan Logius (uitvoerder namens de Belastingdienst) aan. Zij zenden al onze klanten een brief waarin de klant gevraagd wordt om ons te machtigen om de gegevens van de VIA op te vragen. Dat gaat door het aan ons doorgeven van een code die in die brief staat. Dus hou de post in de gaten.

(18-01-17)

 

Onze diensten