De IB en Vpb aangifte 2017

Het is alweer bijna 2018. Dat betekent dat ook het proces om de aangifte Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting over 2017 opgestart zal worden.
Wij zijn daarbij wel afhankelijk van de aanpassingen van onze aangiftesoftware (achter de schermen vindt hierover overleg plaats tussen de Belastingdienst en de softwareleveranciers).

Van belang zijn nu twee zaken.
In de eerste plaats vragen wij voor onze klanten uitstel aan. Dat geeft ons de tijd tot 1 mei 2019 om de aangiftes 2017 af te ronden. In de werkelijke planning houden wij uiteraard rekening met de wensen van onze klanten hierin.
In de tweede plaats vragen wij VIA’s aan voor onze klanten waarvoor aangifte Inkomstenbelasting gedaan moet worden. VIA staat voor de vooraf ingevulde aangifte, wat betekent dat de Belastingdienst bepaalde relevante gegevens al verwerkt heeft. Er gaat daar echter nog wel een ander proces aan vooraf. Wij leveren een bestand aan Logius (uitvoerder namens de Belastingdienst) aan. Zij zenden al onze klanten een brief waarin de klant gevraagd wordt om ons te machtigen om de gegevens van de VIA op te vragen. Dat gaat met een machtiging met een codering. Wij verzoeken iedereen om de code die in die brief staat aan ons door te geven (wij verwerken het dan verder). Dus hou de post in de gaten!

Onze diensten